11 Ocak 2017 Çarşamba

PATATESLI SIKMA TARIFI





PATATESLİ SIKMA MALZEMELER

  • 3 su bardağı un
  • 1 paket maya
  • 3 adet patates
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 çay kaşığı biber salçası
  • karabiber
  • toz kırmızı biber
  • maydonoz
  • su
  • yağlamak için tereyağ

İlk önce patatesleri haşlayalım.İki tane büyük boy soğan doğranır sıvı yağda kavrulur bir çay kaşığı biber salçası ilave edilir tuz karabiber kırmızı biber ve bir tutam maydanoz eklenerek ocaktan alınır.Haşlanan patates ilave edilirek karıştırılır. Geniş bir kaba unu katıp içerisine tuzu ve mayayı ekleyip karıştırın. Hamuru bir kenara alın biraz dinlensin. Bu arada siz iç malzemeyi hazırlayın. Hamurdan yumurtadan biraz daha büyük bezeler yapın ve onları tek tek açın.. Açtığınız yufkaları teflon tavada yada saçta tek tek pişirin. Yufkaları her pişirdiğinizde içini tereyağı ile yağlayın (sadece içini) ve içine patatesli harçtan katarak sarın. Sardığınız hazırladığınız sıkmaları diğerlerini yaparken siz bir tepsiye alın ve üzerini bir bezle örtün…

Hiç yorum yok: