6 Ekim 2016 Perşembe

Yulaf Lapası Tarifi?


Malzemeler

  • 1/2 Bardak Yulaf Ezmesi
  • 1 Bardak Su
  • 1/4 Bardak Süt
  • 1 Çay Kaşığı Tarçın ( Arzu edilen miktarda konulabilir )
  • 1/2 Muz (Olgun)


Üzeri İçin 

  • Muz
  • Vişne

Hazırlanışı
1. Tavaya yulaf ve su eklenip orta ateşte yulaf suyunu çekene kadar (2-3 dakika) karıştırılır.
2. Suyunu çeken yulafa süt ve tarçın eklenir ve sütü çekene kadar (1 dakika) karıştırılır.
3. Ocaktan alınan tavaya yarım muz doğranır ve hafifçe ezerek karıştırılır.
4. Servis kasesine alınır ve üzerine arzu edilen miktarda muz ve vişne ( Veya istediğiniz herhangi bir meyve) eklenir.

Not: Muz yeterince olgun olursa ekstra tatlandırmaya gerek kalmıyor. Eğer arzu ederseniz balla veya akçaağaç şurubuyla tatlandırabilirsiniz.

Not 2: Su yerine tamamen süt koymak da tercih meselesi fakat sadece sütle yapılınca ocaktan alındığı anda sertleşmeye başlıyor lapa.

Hiç yorum yok: