25 Kasım 2015 Çarşamba

IZMIR LOKMA TATLISI TARIFI

IZMIR LOKMA TATLISI VIDEOLU TARIFI


Un, maya, tuz ve şekerle hazırlanan hamurun, sıvı yağda kızartılmasıyla hazırlanan, şerbetle tatlandırılarak servis yapılan lokma tatlısı hoşunuza gidecek...

IZMIR LOKMA TATLISI TARIFI

MALZEMELER
  • 1 kg.un
  • 1 paket yaş maya
  • 1 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 kahve fincanı ay çicekyağı.

ŞURUBU İÇİN

  • 2 kg.toz şeker, 5 su bardağı su
  • 1/2 limonun suyu.

ŞURUP VE HAMUR HAZIRLIĞI

Su, şeker ve limon suyunu kaynatın. Üzerine köpükler oluştuktan sonra 10 dakika kaynatıp altını kapatın. Un, maya ,tuz, şeker ve ayçicekyağı ve ılık suyla çok yumuşak bir hamur yoğurun üzerini örtüp ılık bir yerde dinlenmeye bırakın. Kabarınca yeniden karıştırın. Kaşık yardımıyla fındık büyüklüğünde lokmaları alıp yağda kızartın ve soğuk 

Hiç yorum yok: