22 Aralık 2014 Pazartesi

ISLAK KEK TARIFI?

HINDISTAN CEVIZLI ISLAK KEK TARIFI?


Kek için malzemeler:
  • 4 adet yumurta
  • 2 su bardağı un
  • 2 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı süt
  • 200 gr eritilmiş tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya ve kabartma tozu
Üzeri için:
  • 200 gr çiğ krema
  • Hindistan Cevizi
Islak kekin yapılışı:
  •  Tereyağı, süt, zeytinyağı ve şekeri karıştırın
  •  Yumurtaları eklemeden önce bu karışımdan bir bardak ayırın
  •  Yumurtaları çırpıp ilk yaptığınız karışımın içerisine ilave edin
  •  Un, kabartma tozu ve vanilya elenerek ekleyin
  •  Yağlanmış, unlanmış kek kalıbının içine harç koyun
  •  Kek, önceden 160 derece ısıtılmış fırında pişirilir
  •  Çiğ kremayı ocakta ısıtın ve daha önceden 1 bardak ayırdığınız karışımı kremaya ekleyin
  •  35 dakika pişen keki 1-2 dakika dinlendirdikten sonra kürdanla küçük delikler açın
  •  Hazırladığınız sosu kekin üzerine dökün. İsteğe göre süsleyin. Afiyet olsun...
Tags:Hindistan Cevizli Islak Kek Nasıl Yapılır?,Islak Kek Tarifi,kek yapımı, kek yapma, ıslak kek, kek yapılışı, kek tarifleri, ıslak kek tarifi, ıslak kek yapma, ıslak kek için tarif, ıslak kek sosu, ıslak kek tatlı tarifi, ıslak kek tarifleri, ıslak kek içi, kakaolu ıslak kek yapımı, kakaolu ıslak kekin tarifi, ıslak kek yapımı, ıslak kekinin içi, ıslak kek harcı tarifi, kakaolu ıslak kek, kakaolu ıslak kek tarifi, ıslak kek harcı, ıslak kek yapılışı

Hiç yorum yok: