16 Eylül 2014 Salı

TAHINLI COREK YAPIMI?

Tahinli Çörek Nasıl Yapılır-Tarifi?


Kaç Kişilik: 8-10 kişilik
Hazırlama: 1 saat 30dk
Pişirme: 30dk
Tahinli Çörek Nasıl Yapılır?
Malzemeler 
Hamuru için;

  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çorba kaşığı şeker
  • 1 çorba kaşığı kuru maya
  • alabildiğine un (başlangıç için 3 su bardağı yeterli)
  • 3 çay bardağı ılık süt
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 2 dolu yemek kaşığı tereyağı (iyice erimiş olsun)

iç malzemesi;

  • 1,5 su bardağı tahin
  • 1 su bardağından biraz fazla şeker (isteğe göre şekeri arttırın ben 1,5 su bardağı koyuyorum)

üzeri için;

  • 1 yumurta sarısı
  • ceviz veya fındık
  • isteğe göre susam da ekleyebilirsiniz

Hazırlanışı 
Ilık sütün içine mayayı, şekeri ve tuzu koyup karıştırın, üzerine diğer malzemeleri de koyun ve yumuşak bir hamur elde edin. hamuru en az bir saat bekletin. Beklettiğiniz hamuru 12 parçaya ayırıp bezeler yapın her bezeyi elinizle ya da merdaneyle 1 cm olacak şekilde inceltin. İncelttiğiniz hamura önceden karıştırdığınız tahin ve şeker karışımını iyice sürün ( bezenin boyutuna göre değişir ama dolu bir çorba kaşığı yeterli oluyor ve hamuru sarın. En az yarım saat bekletin. Beklettiğiniz ruloları elinizle tezgahta yuvarlayarak inceltin ve spiral şekilde sarıp tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısını sürüp ceviz ve susan serpin önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dk kadar (üstü kızaracak şekilde) pişirin.

yemek, tatlı, hamur işi, yemek tarifi, hamur işleri, pişirme teknikleri, tatlı tarifi, kurabiye tarifleri, kurabiye tarifi, kurabiye, kurabiye pişirme, hamur işi tarifleri, hamur işi tarifi, tahinli kurabiye, tahinli kurabiyenin hamuru, tahinli kurabiye tarifleri, tahinli kurabiye hamuru, tahinli kurabiye yapma, tahinli kurabiye pişirilişi, tahinli kurabiye pişirme, tahinli cevizli kurabiye, tahinli cevizli kurabiye tarifi, cevizli tahinli kurabiye

Hiç yorum yok: