25 Nisan 2014 Cuma

IRMIKLI TATLI TARIFI?

İrmikli Tatlı Tarifi | Nefis Tatlı Tarifleri


İrmikli Tatlı 
Malzemeler: 2,5 çay bardağı irmik 2 çay bardağı un 1 çay bardağı yoğurt 1 çay bardağı sıvı yağ 1 yumurta 1 paket kabartma tozu Şerbeti için: 2,5 bardak su 2,5 bardak şeker 
Hazırlanışı: İlk olarak şeker ve suyu kaynatarak şerbetini hazırlayın. Şerbet kaynarken yoğurt, sıvı yağ, yumurta, irmik, un ve kabartma tozu ile yumuşak bir hamur yoğurun. Hamuru ceviz büyüklüğünde kurabiye gibi şekillendirerek tepsiye dizin. İsteğe göre üzerine ceviz ya da fındık batırın. Ben her ikisinden de yapmadım. Daha sonra 170 derece fırında pişirin. Sıcak fırından çıkan kurabiyelerin üzerine ılıyan şerbeti dökün ve şerbetini çekmesini bekleyin. Afiyet olsun:) Not: İlk yaptığımda şerbeti kaynatmadan su ve şeker karışımını tatlının üzerine dökmüştüm, aldığım yorumları değerlendirip kaynatarak yaptığımda çok daha güzel oldu. Bu sebeple tarifi değiştirdim. Size de bu haliyle öneririm.

Hiç yorum yok: