Evde Tulumba Tatlısı Nasıl Yapılır?
Malzemeler:
1 bardak + 1 tepeleme yemek kaşığı un
1 su bardağı su
1 silme yemek kaşığı tozşeker
yarım yemek kaşığı kadar tereyağı
1 silme yemek kaşığı irmik
1 silme yemek kaşığı nişasta
1 çimdik tuz
yaklaşık 1 buçuk L boy yumurta (yarıya bölmek için 1 yumurtayı hafif çırpıp göz kararı yarısını hamura ekleyin. Yumurta büyüklüğüne göre ayarlama yappıp biraz daha eklemek gerekebilir.)
Şerbet için: 1 buçuk su bardağı tozşeker
1 buçuk su bardağından 1 parmak eksik su
1 dilim limon
geniş yıldız uç
bez sıkma torbası
kızartmak için yaklaşık 1 su bardağı sıvıyağ
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder