8 Nisan 2014 Salı

EVDE TULUMBA TATLISI TARFI

Evde Tulumba Tatlısı Nasıl Yapılır?


Malzemeler: 1 bardak + 1 tepeleme yemek kaşığı un 1 su bardağı su 1 silme yemek kaşığı tozşeker yarım yemek kaşığı kadar tereyağı 1 silme yemek kaşığı irmik 1 silme yemek kaşığı nişasta 1 çimdik tuz yaklaşık 1 buçuk L boy yumurta (yarıya bölmek için 1 yumurtayı hafif çırpıp göz kararı yarısını hamura ekleyin. Yumurta büyüklüğüne göre ayarlama yappıp biraz daha eklemek gerekebilir.) Şerbet için: 1 buçuk su bardağı tozşeker 1 buçuk su bardağından 1 parmak eksik su 1 dilim limon geniş yıldız uç bez sıkma torbası kızartmak için yaklaşık 1 su bardağı sıvıyağ

Hiç yorum yok: