8 Şubat 2014 Cumartesi

ISPANAKLI GOZLEME NASIL YAPILIR?

ISPANAKLI GOZLEME NASIL YAPILIR?


Gözleme Tarifi (Ispanaklı)

 Malzemeler Hamur için; 2 su bardağı ılık su 1 çorba kaşığı kuru maya aldığı kadar un tuz İç için ; yarım kilo ıspanak 1 adet soğan 1 tatlı kaşığı salça 1 yemek kaşığı sıvı yağ tuz ve baharatlar.
Hazırlanışı; Ilık suyun içine mayayı eritin daha sonra bu karışımın üzerine unu ve tuzu ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurun. Hamurun üzerini kapatarak mayasının gelmesini bekleyin. Bu arada gözlemenin içini hazırlayın. Bir tavaya sıvı yağ koyarak doğramış olduğunuz soğanları pembeleşinceye kadar kavurun. Salça, tuz ve baharatları da ekleyerek karıştırın. Son olarak önceden haşlanan ıspanakları da ekleyin ve 5-10 dakika kavurun. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopararak elinizde yuvarlayın. Yumakları oklava yardımı ile açın. Açtığımız hamurun bir tarafına hazırladığımız iç malzemesinde koyarak D şeklinde kapatın. Geniş bir tava içerisinde gözlemeyi çevirerek pişirin (tavaya yağ koymayın). Piştikten sonra üzerine dilerseniz tereyağı sürerek yağlayın. Bütün hamura aynı işlemi uygulayın. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: