28 Şubat 2014 Cuma

BESAMEL SOS NASIL YAPILIR?

Beşamel Sos Nasıl Yapılır?


Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi 
Malzemeler 50g tereyağı 2 yemek kaşığı sıvı yağ 1 bardak pirinç 3 yemek kaşığı arpa şehriye 1,5 bardak sıcak su (tavuk suyu) Tuz 
Hazırlanışı Pirinçler bol su ile yıkanarak ılık tuzlu suda yarım saat kadar bekletilir. Bu süre sonunda tuzlu suyu akıtılır. Pilav tenceresinde tereyağı eritilir, sıvı yağ da eklenerek üzerine arpa şehriyeler eklenir. Şehriyenin rengi dönene kadar kavrulur. Pirinçler ilave edilerek 2-3 dk daha kavrulur. Üzerine sıcak su eklenir ve tuzu ilave edilir. Tencerenin kapağı kapatılarak yüksek ateşte fazla suyu çekip pirinçler göz göz oluncaya kadar yani pirinçlerin üzerinde su çekilip pirinçler göründüğünde kısık ateşe alın. Ve tamamen suyu çekene kadar pişirin. Ocaktan aldıktan sonra üzerine havlu kağıt koyarak kapağını tekrar kapatın ve demlenmesini bekleyin. Pilavı güzelce karıştırdıktan sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun. Pilav yaparken su oranı 1'e 1,5 olarak ayarlıyorum. Yani 1 ölçü pirinç için aynı ölçü kabı ile 1,5 kap su ekleyin. 1 su bardağı pirinç 2-3 kişi için yeterlidir.

Hiç yorum yok: