12 Aralık 2013 Perşembe

Sultan Tatlısı (Sesli Anlatım ile)

Sultan Tatlısı (Sesli Anlatım ile)

Bu tarifi sevgili Nilüfer Üçbudak'ın tarifinden esinlenerek yaptım. Hamurunu çok sevdiğim bir tatlı, bu şekilde de yine herkesin beğenisini aldı, kesinlikle tavsiye ederim. 
Malzemeler

  • 125g margarin
  • Yarım çay bardağı şeker
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı irmik
  • un (yaklaşık olarak 1,5 su bardağı)

Üzeri için:

  • Mavi haşhaş ( tatlıyı bulamak için)
  • Ceviz

Şerbeti için:

  • 1,5 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
  • 3-4 damla limon suyu

Hazırlanışı
ilk olarak şeker ve suyu bir tencereye koyarak kaynatın. Kaynamaya başladığında 3-4 damla limon suyu sıkın ve 5dk daha kaynadıktan sonra şerbeti alarak soğumaya bırakın. Hamur malzemelerini yoğurma kabına alarak elinize yapışmadan hamur toparlanana kadar azar azar un ilave ederek hamuru yoğurun. Hamurdan minik toplar oluşturup, mavi haşhaşa bulayın ve üzerine ceviz batırın. 180derecede önceden ısıtılmış fırında pişirin. Hafif pembeleşmesi yeterli. Fırından çıkan kurabiyelerin üzerine hazırladığınız şerbeti dökün. Kurabiyelerin üst kısımlarına özellikle gelecek şekilde kaşık ile dökerseniz çok daha iyi olur. Üst bölümler kuru kalmasın. Tatlıyı şerbeti çektikten sonra servis edebilirsiniz ama bir gece buzdolabında beklerse ertesi günü çok daha güzel oluyor. Bu ölçüler ile bir tepsi çıkıyor. Yaklaşık 25 tane kadar. Çok acil bir şekilde kısa sürede yaptığım için un miktarını ölçmek aklıma gelmedi ama çok sık yaptığım bir tatlı mutlaka ölçüp yazacağım. Deneyen herkese afiyet olsun

Hiç yorum yok: