14 Aralık 2013 Cumartesi

Patlıcan Mezesi Tarifi?

Patlıcan Mezesi Tarifi?

Malzemeler:

  • 2 adet patlıcan
  • 1 diş sarımsak
  • 4-5 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 2 çorba kaşığı mayonez( isteğe bağlı)
  • Tuz, pul biber, kırmızı toz biber, zeytinyağı

Hazırlanışı :
Patlıcanları fırında közledikten sonra kabuklarını soyun, varsa suyunu sıkarak süzdürün. Sarımsakları tuz ile birlikte ezin ve yoğurt ile karıştırın. Bu esnada isteğinize göre mayonezi de ekleyin. Doğradığınız patlıcanların üzerine bu karışımı ilave ederek tüm malzemeyi karıştırın. Üzerini pul biber ve zeytinyağı ile süsleyin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: